Nyheter

Välkommen Ylva Billing


Som ett nästa steg i vår tillväxtresa har vi nu anställt ytterligare en affärsutvecklare.

Vi hälsar Ylva varmt välkommen till vårt Balanserade team.


"Ylvas erfarenheter, både från tiden som entreprenör inom industrisektorn i Skellefteå, till rollen som verksamhetsrådgivare och sedan chef inom offentlig sektor är en värdefull erfarenhetsmix som tillför fler dimensioner till vår samlade kompetensbas", säger Liselotte Bruse. "Eftersom jag har jobbat tidigare med Ylva och vet vilken fantastisk person hon är,

så var valet givet. När man är ett mindre team så är personerna viktiga och det är väldigt viktigt för oss att vi alla har samma Balanserade grundsyn på tillvaron, men också uppskattar nya utmaningar och tankesätt utanför boxen."


Ylva kommer senast från en tjänst som chef på Skellefteå kommun. Hon har tidigare bott i Stockholm och bland annat arbetat som verksamhetsutvecklare hos Praktikertjänst. Efter 15 år i huvudstaden, så lockade framåtandan i den gamla hemstaden Skellefteå. Här började hon sin karriär som ekonom inom familjeföretaget Plastex och PMG AB, där hon också var delägare.


"Det känns jätteroligt att vara tillbaka i Skellefteås näringsliv och få arbeta med entreprenörer och att arbeta med uppdrag som utvecklar regionen", säger Ylva Billing.
Balanserad

TILLVÄXT 

Skellefteå

Liselotte Bruse fick priset som årets mentor


Vid en högtidlig ceremoni vid länsresidenset i Umeå den 4 oktober 2018 delades pris som årets mentor ut. Det var Nyföretagarcentrum och Almi som delade ut var sitt pris. I kategorin Årets mentor för nya företag vann Liselotte Bruse priset, som Nyföretagarcentrum ut. Liselotte har varit mentor för Emma Cedergren, Livsfabriken. 

Almis pris i kategorin Tillväxtföretag gick till Markus Bolander.


"Det är en stor ära att få priset som årets mentor och det är roligt att min adept Emma har uppskattat min coachning. Det har varit ett spännande och givande coachninguppdrag där vi har diskuterat stora och små frågor, alltifrån tjänsteutbud, prissättning och paketering till vad rollen som egen företagare innebär och ger för möjligheter", berättar Liselotte Bruse.


Emma som tyvärr inte kunde delta vid ceremonin, skrev i sin nominering;

"Ett av det viktigaste stöden från min mentor, förutom generös delgivning av sin expertis och regelbundna möten med tydlig målplanering osv, har varit hjälpen att få inblick i min roll som företagare och att omvärdera det värdet mina tjänster har på en fri, privat marknad, till skillnad från den offentliga sektorn.

Tack vare min mentors kunnande, insikt på marknad och kontakter inom en rad olika branscher, både offentlig och privat verksamhet, har hon kunnat hjälpa mig att se

mig själv och min roll på marknaden på ett för mig nytt sätt." Vi utökar på Balanserad!


Vi fortsätter på ett fungerande koncept och utökar vår styrka med ytterligare en Magnus! Från och med augusti blir Magnus Wiklund delägare och kollega till oss på Balanserad.


Magnus arbetar för närvarande som affärsutvecklare med startups på ABI och har lång erfarenhet inom affärsutveckling, regionalutveckling, projektfinansiering och utredningsuppdrag. Både som egen företagare och genom arbete hos ABI, IUC, Länsstyrelsen och Nutek.


Vi är mycket glada att Magnus valt att arbeta med oss då hans kompetens på ett ypperligt sätt kompletterar det som finns hos Balanserad. Vi ser fram emot många intressanta uppdrag tillsammans med regionens företag och organisationer  tillsammans med vår nye partner.


Skellefteå, 2017-05-26

Magnus Orregård och Liselotte Bruse


Balanserad har vunnit upphandling!


Skellefteå kommun har genom projektet "Smart och hållbar tillväxt för nystartade och befintliga företag i regionen" upphandlat konsulttjänster för att utveckla befintligt näringsliv, med fokus på företag med 1 - 9 anställda.


Rätt snabbt hade vi bilden klar för oss kring vad vi ville offerera för typ

av konsultuppdrag till Skellefteå kommun för att bidra till att skapa tillväxt inom segmentet företag med 1- 9 anställda. Vi tror på idén och vi är glada att Näringslivskontoret i Skellefteå gör det också. Uppdraget kräver mycket arbete och engagemang och såklart ett intresse att företagen i Skellefteåregionen vill delta. Det är ett antal av de 2500 företag som idag är verksamma i segmentet som ska bidra till tillväxten. Tillsammans med oss.


Vi är ödmjukt stolta och uppriktigt glada att få genomföra detta uppdrag tillsammans med näringslivet i Skellefteå. Mer information och möjlighet till anmälan till programmen och inspirationsföreläsningar kan du läsa under BALANSERAD TILLVÄXT SKELLEFTEÅ. 


Skellefteå, 2017-04-10

Magnus Orregård och Liselotte Bruse

Balanserat styrelsearbete


Vi är stolta att nu kunna erbjuda dig som kund 100% kvalificerade styrelseledamöter. Nu har vi balanserat upp med ytterligare en Certifierad styrelseledamot.


Liselotte Bruse har kompletterat sina erfarenheter av bolagsstyrning och ledarskap med Certifiering via Styrelseakademien.


Företagsutveckling och styrelsearbete hänger ofta nära ihop.

Ett aktivt styrelsearbete  bör fokusera på strategiska utvecklingsfrågor, som idag sällan har samma tidshorisont som man tidigare kunde sträva efter. Dagens förändringstakt påverkar de flesta branscher och konkurrensen är oftare global.


Både som konsulter och styrelseledamöter är vår målsättning

att bidra till att skapa framgångsrika företag. Med

utgångspunkt från ägares vision skapa förutsättningar

att gå från nuläget till önskat läge.


Liselotte Bruse och Magnus Orregård,

Skellefteå  2017-03-08

Vårat startup är igång!


Nu är jag igång med arbetet med att skapa förutsättningar för små och medelstora företag att kunna arbeta med affärsutveckling, på egen del och tillsammans med oss som konsulter.


De första modulerna som är under skapande är affärsplan, affärsmodell och marknadsplan.


Det bästa från internationella teorier och modeller kommer att anpassas, samlas och samsas med det bästa från vår egen erfarenhet och materialbank.


Ett otroligt spännande arbete som jag ofta går in i flowläge av.Liselotte Bruse, februari 2017


Nu tar vi nästa steg


Efter ett intensivt första år med många spännande uppdrag och mycket arbete, har vi nu valt att fördubbla resurserna på Balanserad. Liselotte Bruse kommer att gå in som delägare och heltidsanställd från den 1 februari. Hon kommer senast från tjänsten som Chef för Informationsenheten vid Skellefteå kommun.


"Det känns otroligt spännande att ta nästa kliv tillbaka till näringslivet och tackla nya utmaningar som egenföretagare. Nu skapas möjligheter att arbeta som affärsutvecklare, med de frågor som jag brinner starkt för. Förändringsprocesser och lönsamhetsfrågor är två områden som jag alltid tycks landa i. Kanske för att det finns så stora möjligheter att skapa konkreta resultat. Både på kort och lång sikt.


Jag kommer också att arbeta med att driva vidare den startupidé som vi började utveckla under vårt utlandsarbete förra året."


Liselotte Bruse

Skellefteå, 2017-01-22
Läs mer om mig på Linkedin.Att våga ge utveckling tid


För att få tid till arbete med Balanserads strategi och utvecklingsfrågor, valde vi att åka hela familjen till Koh Lanta under 1,5 månad under våren 2016. Arbete för oss och skolgång för barnen.

En fantastisk upplevelse rakt igenom.


Tid för reflektion, rekreation och arbete i en inspirerande, om än något för varm miljö...

Balanserad tillväxt


Efter fem intressanta och väldigt lärorika år på Arctic Business Incubator, ABI, tar jag nu steget att starta upp egen verksamhet, Balanserad företagsutveckling.

Inledningsvis kommer jag att fokusera på två tillväxtskapande områden, företagsutveckling och ägarskiften.


 "Samma motiv som fick mig att lämna revisionsbranschen driver mig vidare.

Målet är att hitta nya vägar för att skapa tillväxt i det lokala näringslivet"


Magnus Orregård, grundare av Balanserad.

Skellefteå, 2016-01-02
Läs mer om mig på Linkedin.